У ОРДЛО завезли російську вакцину “Супутник Лайт” та почали вакцинувати населення.
За словами донецьких лікарів, російська вакцина «Супутник Лайт» – це взагалі незрозуміло що за сурогат. Відразу виникає питання: “Супутник Лайт” – це полегшений варіант “Супутник V”? Його що, взяли і розвели?
Так якщо, за словами російських лікарів, ефективність “Супутника V” ледве-ледве дотягувала до 50%, то виходить “Супутник Лайт” це ще гірше, ніж “Супутник V”.
Поки в Донецьку думають, не знаючи, як себе поведе нова вакцина і які побічні ефекти можуть бути, в Москві вже давно все вирішили – провести клінічні випробування на жителях окупованих територій. Там же ніхто цьому не завадить, та й не дізнається, коли почнуться побічні ефекти і летальні випадки.
А чому ж з квітня в “ДНР» не вакцинували «Супутником V», як сурмили російська і місцева пропаганда? Та тому, що в самій Росії супернехватка цієї недовакціни, як для власних потреб, так і для експорту в рамках вже укладених контрактів. Хоча, який експорт, якщо Словаччина повернула назад російську вакцину? Бразилія, Аргентина та інші країни вже розривають контракти.
А все тому, що крім зривів тимчасових рамок поставок, у “Супутник V” як високий відсоток побічних ефектів, так і неефективність в порівнянні із західними і китайськими вакцинами. Маса людей в Росії після вакцинації “Супутником V” захворіла повторно на “COVID-19”. Така ж ситуація в Донецьку серед “щасливчиків”, які були вакциновані першими мізерними партіями “Супутника V” на початку року. При цьому, більшість досі чекає другий укол.
У самій Росії на тлі розгорнутої кампанії масової вакцинації захворюваність і смертність катастрофічно зростає, незважаючи на маніпуляції зі статистикою. Уже два місяці статистику тримають на психологічному бар’єрі до 26 тисяч хворих і до 800 померлих на добу. Хоча ряд російських ЗМІ стверджують про заниження владою реальних даних приблизно в 5 разів.
Експерименти Росії із серії “баби ще народять” – тривають!