Редактор Московського телебачення, яка протестувала проти вторгнення Кремля в Україну в прямому ефірі державного телевізійного випуску новин, каже, що багато росіян виступають проти рішення Володимира Путіна розпочати війну, і вона закликала їх висловитись проти військових дій.

“Знаєте, перш за все я хочу сказати всім: російський народ справді проти війни”, – сказала Марина Овсяннікова в інтерв’ю, яке транслювалося 20 березня на каналі ABC у США.

Пропаганда на держканалах: редактор антивоєнного телебачення каже, що багато росіян виступають проти «війни Путіна»

Марина Овсяннікова: «Це війна Путіна, а не війна російського народу».  (архівне фото)

14 березня Овсяннікова раптово з’явилася за спиною ведучої програми «Час» на Першому каналі з плакатами «НЕМАЄ ВІЙНИ» англійською мовою та «Зупинити війну. Не вірте у пропаганду. Вони брешуть вам», російською мовою.

У нижньому рядку плаката англійською мовою було написано «Російські проти війни». Вона також кричала: «Зупиніть війну. Ні війні”.

Її можна було побачити та почути кілька секунд, перш ніж канал перейшов на інший репортаж.

Пізніше її було оштрафовано за звинуваченням у заклику до несанкціонованих акцій протесту, хоча незрозуміло, які ще звинувачення їй ще можуть пред’явити в кримінальних судах.

З того часу вона відхилила пропозицію французької влади про надання притулку.

Говорячи з Москви через перекладача, вона сказала: Я публічно відмовилася від політичного притулку у Франції, бо я патріотка. Я не хочу іммігрувати та втрачати ще 10 років свого життя, щоб асимілюватися в якійсь іншій країні».