Російські окупанти готуються провести «вибори» проросійської адміністрації у тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області.

“Продовжуючи протиправну діяльність на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, в деяких населених пунктах окупанти ведуть приховану підготовку до виборів проросійської адміністрації районів та міст”, – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у   Facebook  .

Окупанти готують «вибори» в окупованих населених пунктах Запорізької області

Більше того, для організації про «російських гуманітарних конвоїв» окупанти зосередили в порту Бердянськ колону білих тентів КАМАЗ МНС РФ. Такі вантажівки використовувалися для прихованого перевезення боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Це може свідчити про намір окупантів організувати подібні «гуманітарні конвої» у Запорізькій області.

На території одного з населених пунктів цього регіону противник розгорнув пункт ремонту бронетехніки із залученням техніки та робітників оборонних підприємств РФ. На реставрації перебуває до 20 одиниць бронетехніки.

У Генштабі наголосили, що окупаційні війська, що діють на території України, гостро потребують ремонту та відновлення пошкодженого озброєння та військової техніки.

За наявною інформацією, через відсутність надходження комплектуючих іноземного виробництва призупинено роботу підприємств корпорації “Уралзавод” та Челябінського тракторного заводу. Ці підприємства спеціалізуються на виробництві та ремонті танків та іншої бронетехніки для збройних сил Російської Федерації.

Продовжують фіксуватись випадки дезертирства серед особового складу окупаційних сил.

Зокрема, в районі Гавронщини Макарівського району Київської області група російських окупантів захопила автомобілі місцевих жителів, переодяглася у награбоване цивільне та поїхала у бік кордону з республікою Білорусі.

Крім важких втрат під час боїв, висока і смертність серед тяжко поранених російських окупантів.

У Новій Каховці на Херсонщині окупанти перевіряють документи на міських блокпостах для виявлення та затримання місцевих жителів, які брали участь в АТО/Операції об’єднаних сил.

24 лютого президент Росії Володимир Путін розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують інфраструктуру, ведуть масовані обстріли житлових кварталів українських міст, селищ та сіл із застосуванням артилерії, РСЗВ та балістичних ракет.